Kräftskiva Muskö 2013

Hej. Här kommer lite mer information om kräftskivan. Som det ser ut blir vi 13-15 personer, beroende på om folk hinner få tag på barnvakt.

Adress

Hyttavägen 41, Muskö. Området heter Torpa Skog

Ni kan se var det ligger på kartan här nedan:


Se större karta

Huset ligger som ni ser nära både havet och en insjö, så är det bra väder på lördag eller söndag så kan vi gå och bada.

Vägbeskrivning

Jag antar att alla kommer via bil men om någon mot förmodan skulle vilja åka kommunalt så är det lite jobbigt med tiderna. Pendeln går väldigt sällan. Man tar i så fall pendeln till Ösmo, och sedan buss 849 till Muskö. Kliv av vid "Torpa Skog", sedan är det 100 meter upp för backen.

Bilvägen åker ni Nynäsvägen mot Nynäshamn, och vid gamla Ösmokorset (numera en trafikplats med bro) tar ni avfarten mot Muskö (över bron och till vänster). När ni kommer ut ur Muskötunneln följer ni vägen till vänster (till höger ligger militärbasen). Ni kör rakt fram hela vägen, tills ni kommer till en fyrvägskorsning mitt ute på en åker. Sväng där vänster mot Mickrums brygga och Muskö sjökrog (båda lär stå i korsningen, annars brukar det också stå "varv" och "sandells livs" på skyltar som pekar vänster).

När ni kommer fram till bryggan och krogen, sväng höger. Ni åker över bron som går över Muskö kanal (till östra Muskö), och sedan rakt fram förbi en åker, och sedan upp för backen. Längst upp i backen ligger huset, på vänster sida.

Till höger i bild ser ni busstation, inringad i grönt.

När?

Ni kan dyka upp när som helst efter lunch på lördag.

Jag tänkte att vi kunde grilla lite vid halv fem - fem ungefär, och sedan äter vi kräftor vid åtta - nio ungefär.

Enligt väderrapporterna så skall det tyvärr regna på dagen på lördag, men det skulle spricka upp på kvällen, så jag hoppas vi kan sitta ute vid öppna elden och äta kräftor, annars blir det under tak, på baksidan istället, som förra gången.

Ta med

Ta med sängkläder. Det finns som sagt fem sängar och en soffa man kan sova på i gäststugan. Först till kvarn är det som gäller för sängarna. Sedan finns det en bäddsoffa på bottenvåningen i stora huset där två skulle kunna sova. Det finns en stor uppblåsbar madrass, och ett antal madrasser/tältsängar till förfogande.

Flera har erbjudit sig att ta med tält, och det går väl bra. Lite jobbigt om det regnar bara. Vi har ett stort fyramannatält som man kan smälla upp i så fall, om ni vill slippa släpa tält med er. Annars har vi gott om golvytor att lägga madrasser på.

Ta med egen dricka, kräftor och om ni vill grilla, något att slänga på grillen.

Jag köper baguetter och smör och en vanlig ost, och Johan hade tänkt baka ett bröd till. Vill ni ha någon speciell ost eller så får ni ta med det.

Jag kommer röka lite räkor på fredag, och kommer att göra majonnäs och aioli.

Jag bjuder på frukost dagen efter, för de som stannar.

Ta med badkläder, om det skulle bli bra väder.